Calendar module icon

Calendar

Please click here to learn more about how to run and participate in remote meetings!

Event Details

Return to Previous
Download Agenda
Date:
March 25, 2021
Time:
6:00 PM
Location:
This will be a remote meeting. Brookline Interactive Group (BIG) will broadcast live out to the cable channels and online via live stream at www.brooklineinteractive.org/live
Contact:
617-730-2430
Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting (Remote via Zoom)

Thursday, March 25, 2021


DOCKET
SCHOOL COMMITTEE MEETING (REMOTE)
THURSDAY, MARCH 25, 2021
6:00 PM – 10:00 PM
This will be a remote meeting. Brookline Interactive Group (BIG) will broadcast live out to the cable channels and online via live stream at www.brooklineinteractive.org/live
BIG’s cable channels will replay the meeting and post the meeting recording at http://www.brooklineinteractive.org for viewing after the meeting.
Meeting Documents are available on the PSB Website. https://www.brookline.k12.ma.us/Page/2087
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.
NOTE: All times are approximate.
6:00 PM (5 minutes)
1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Suzanne Federspiel)
a. Consent Agenda
i. Past Record: March 18, 2021 School Committee Workshop
ii. Establishment of K-8 Athletics Revolving Fund
iii. Driscoll Project-Jonathan Levi Architects Contract Amendment
iv. Brookline High School Project-CTA Construction Managers Change Order
v. Brookline High School Project-Skanska Change Order
6:05 PM (10 minutes)
2. STUDENT REPORT (Claire Gallion)
6:15 PM (15 minutes)
3. INTRODUCTION OF RUNKLE PRINCIPAL DONNA FINNEGAN (Jim Marini)
6:30 PM (30 minutes)
4. INTERIM SUPERINTENDENT’S REPORT, INCLUDING UPDATE ON PROPOSAL TO INCREASE IN-PERSON STUDENT LEARNING  (Jim Marini)
7:00 PM (15 minutes)
5. PUBLIC COMMENT
Members of the public may send written public comment to school_committee@psbma.org Written comments will be shared with all School Committee members. If you would like to provide comment in real time during the meeting please email school_committee@psbma.org by 12:00 PM on Thursday, March 25, 2021. After signing up, you will receive an email with additional information on how to provide comment during the meeting. Speakers will be called on in the order in which they signed up
(2 minutes per person).
7:15 PM (30 minutes)
6. UPDATE ON TIME ON LEARNING (Michelle Herman)
7:45 PM (1 hour)
7. UPDATE/DISCUSSION ON FY 2022 BUDGET, INCLUDING SPECIAL EDUCATION SERVICES (Jim Marini, Mary Ellen Normen, Mariah Nobrega, and Casey Ngo-Miller)
8:45 PM (5 minutes)
8. DISCUSSION OF WHETHER TO SCHEDULE PUBLIC HEARINGS ON 2021 ANNUAL TOWN MEETING WARRANT ARTICLES  (Suzanne Federspiel)
8:50 PM (45 minutes)
9. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS
a. Finance (Mariah Nobrega)
b. Capital Improvements (Helen Charlupski)
c. Curriculum (Jennifer Monopoli)
d. Policy (David Pearlman)
e. Government Relations (Helen Charlupski)
f. Additional Liaisons and Updates
9:35 PM (5 minutes)
10. NEW BUSINESS
9:40 PM (20 minutes)
11. PROPOSED EXECUTIVE SESSION
Motion to meet in Executive Session, pursuant to Massachusetts General laws chapter 30A section 21(a) for the following purposes:
Purpose 2, to conduct a strategy session in preparation for negotiations with nonunion personnel (superintendent, non-aligned personnel);
Purpose 3, to discuss strategy with respect to collective bargaining with the Brookline Educators Union (BEU) (Unit A, Unit B, and Paraprofessionals) and AFSCME (School Food Services, Brookline Educational Secretaries Association, Building Services Employees) and to discuss strategy with respect to potential litigation (EDCO Collaborative) if an open meeting may have a detrimental effect on the bargaining and litigating position of the public body and the chair so declares.
Purpose 7, to review and approve executive session minutes from the following meeting:
March 18, 2021.
12. ADJOURNMENT