Calendar module icon

Calendar

Please click here to learn more about how to run and participate in remote meetings!

Event Details

Return to Previous
Download Agenda
Date:
September 9, 2021
Time:
6:00 PM
Location:

This will be a remote meeting. Brookline Interactive Group (BIG) will broadcast live out to the cable channels and online via live stream at www.brooklineinteractive.org/live

Email:
Facebook Twitter Email

School Committee Meeting-6:00 PM (Remote via Zoom)

Thursday, September 9, 2021


DOCKET

SCHOOL COMMITTEE MEETING

THURSDAY, SEPTEMBER 9, 2021

6:00 PM – 10:00 PM

STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.

This will be a remote meeting. Brookline Interactive Group (BIG) will broadcast live out to the cable channels and online via live stream at www.brooklineinteractive.org/live

BIG’s cable channels will replay the meeting and the meeting recording will be posted at http://www.brooklineinteractive.org for viewing after the meeting.

Meeting Documents are available on the PSB Website. https://www.brookline.k12.ma.us/Page/2087

NOTE: All times are approximate.

6:00 PM (5 minutes)

1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Suzanne Federspiel) 

a. Consent Agenda

i. Past Record: August 17, 2021 School Committee Meeting

ii. Acceptance of Gifts

6:05 PM (45 minutes)

2. SUPERINTENDENT’S REPORT (Linus Guillory)

a. Introduction of New Staff 

b. Report on Summer Programming

c. New England Association of Schools and Colleges (NEASC)

d. Spotlight on Excellence

6:50 PM (10 minutes)

3. STUDENT REPORT (Claire Gallion)

7:00 PM (15 minutes)

4. PUBLIC COMMENT

Members of the public may send written public comment to school_committee@psbma.org Written comments will be shared with all School Committee members. If you would like to provide comment in real time during the meeting please email school_committee@psbma.org by 12:00 PM on Thursday, September 9, 2021. After signing up, you will receive an email with additional information on how to provide comment during the meeting. Speakers will be called on in the order in which they signed up (2 minutes per person).

7:15 PM (2 hours) 

5. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES 

7:15 PM (1 hour) 

a. Update on School Opening (Linus Guillory)

i. Discussion and Possible Vote on 1) Public Schools of Brookline Staff COVID-19 Vaccination Policy and 2) School Committee Statement on Learning for Absent Students in COVID-19 Protocols  (David Pearlman) 

8:15 PM (30 minutes) 

b. Budget Updates (Sam Rippin and Mariah Nobrega) 

i. FY 2021 Final Financial Report  

ii. FY 2022 Budget 

iii. American Rescue Plan (ARP) Funds

8:45 PM (30 minutes) 

c. Overview of 2021-2022 Superintendent Goals (Linus Guillory)

i. Entry Plan Process

9:15 PM (30 minutes)

6. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS

a. Finance (Mariah Nobrega)

b. Capital Improvements (Helen Charlupski) 

c. Curriculum (Jennifer Monopoli) 

d. Policy (David Pearlman)

e. Government Relations (Helen Charlupski) 

f. Additional Liaisons and Updates

9:45 PM (15 minutes)

7. NEW BUSINESS

a. Discussion and Possible Vote on School Committee Statement Requesting that Brookline Juvenile Court Cases Continue to be Heard in Brookline District Court (David Pearlman) 

8. ADJOURNMENT